Connect with us

Auto Nieuws

Gokje wagen? Raad wanneer Saturn door ijs zakt en win 1.500 dollar

Published

on

In het Amerikaanse Michigan heeft een rotary club een wel heel inventieve manier gevonden om geld op te halen voor het goede doel. Zet een oude Saturn op het ijs van een bevroren meer, raad de datum waarop de auto door het ijs zakt en win 1.500 dollar.

Het gaat om een jaarlijkse fondsenwervingsactie van de Iron Mountain-Kingsford Rotary Club, die de traditionele ‘autozinkwedstrijd’ in 2015 nieuw leven inblies. Voor tien dollar mogen deelnemers drie gokjes wagen met betrekking tot de datum waarop de lente aanbreekt en de oranje Saturn door het ijs zakt.

Foto: CGustafson Photography

IJzig lot

In het verleden wachtte de ongelukkige auto’s een ijzig lot: de bodem van het meer. Uit milieuoogpunt wordt de Saturn tegenwoordig bevestigd aan een kabel, waardoor de auto naderhand uit het water getrokken kan worden. Ook is de Saturn ontdaan van alle vloeistoffen, aandrijflijn, batterij en radiator.

Waag een gokje!

Ben je 18 jaar of ouder? Waag dan hier een online gokje. Om je enigszins op weg te helpen: tijdens de afgelopen vier edities zakte de auto op 17 maart, 2 april, 4 april en 26 april door het ijs.

Bekijk hieronder de video van het ‘noodlottige’ moment van vorig jaar.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1