Connect with us

Audi

Golf R Plus moet concurreren met A45 AMG en RS3

Published

on

Voorheen was een vermogen tussen 360 en 370 pk gebruikelijk voor zogenoemde ‘hot hatches’. Dat deze norm bij de meeste automerken steeds verder naar boven aan het verschuiven is, blijkt ook uit het geruchtencircuit rond de nieuwe Volkswagen Golf R Plus, die rond de 400 pk moet gaan leveren.

Volkswagen schijnt het ontwikkelingsprogramma voor het Golf R Plus-model nieuw leven te hebben ingeblazen. Doel is om de concurrentie aan te gaan met de Mercedes A45 AMG en Audi RS3. De vierwielaangedreven Golf R Plus wordt naar alle waarschijnlijkheid gebouwd op basis van de hardware en technologie van het Golf R400-concept dat in 2014 werd getoond en de Golf TCR racewagen die door Volkswagen Motorsport is ontwikkeld.

‘Supercarachtige’ versnelling

Insiders bij Volkswagen hebben laten ontvallen dat de Golf R Plus de meest extreme en krachtige Golf tot nu toe zal zijn. Als indicatie van de potentiële prestaties werd gewezen op de ‘supercarachtige’ versnelling en topsnelheid van de R400: een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden en een topsnelheid van 280 km/u.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1