Connect with us

Auto Nieuws

Hacker beweert tienduizenden auto’s tegelijk uit te kunnen schakelen

Published

on

Een hacker is er onlangs in geslaagd om de apps iTrack en Protrack te kraken. Hierdoor wist hij zichzelf toegang te verschaffen tot bijna 30.000 accounts en bleek hij in staat om tienduizenden rijdende auto’s tegelijkertijd uit te schakelen (wat hij overigens niet deed).

De apps iTrack en Protrack worden door bedrijven gebruikt om aan de hand van gps-tracking na te gaan waar bedrijfsauto’s precies rijden. Door een combinatie van slechte beveiliging en eenvoudige wachtwoorden kon de hacker in kwestie (L&M genaamd) zien in welke auto’s de gebruikers van de apps reden en welk gps-systeem zij aan boord hadden.

Privégegevens

Ook slaagde L&M erin om de daadwerkelijke namen van de gebruikers en diverse privégegevens zoals hun telefoonnummers, huisadressen en e-mailadressen te achterhalen. Naast het inzien van deze gegevens bleek de hacker de mogelijkheid te hebben om de motoren van tienduizenden auto’s op afstand uit te schakelen.

Gevaarlijke praktijken

Hoewel L&M in een reactie op de website Motherboard.nl aangaf dat hij niet van plan is om tot zulke gevaarlijke praktijken over te gaan, kon hij wel bewijs overleggen dat het voor hem technisch gezien mogelijk is om rijdende auto’s daadwerkelijk tot stilstand te brengen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1