Connect with us

Auto Nieuws

Half jaar verkeershinder op de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Azelo

Published

on

File-2

De weggebruikers die voor hun werk richting het Oosten van het land moeten of van het Oosten richting het Westen, moeten het komende half jaar rekening houden met ernstige vertragingen tussen Apeldoorn en Azelo.

Na een paar maanden van voorbereiding wordt de snelweg tussen Deventer-Oost en Bathmen verbreed naar 2×3 rijstroken. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan rekening te houden met een vertraging van een half uur, met name in de spits. De maximumsnelheid is nu 90 kilometer per uur en er geldt een inhaalverbod voor vrachtwagens.

Vijftig incidenten

Uit onderzoek van RTV Oost zijn er dit jaar al vijftig incidenten geweest op de A1. Hiervan waren zes ongelukken met een dodelijke afloop. Vreemd is het niet, het aantal ongelukken over dezelfde periode tot en met mei stond vorig jaar ook al op 51.

Website online

De komende jaren krijgt de A1 een extra rijstrook van 55 kilometer. Volgens Rijkswaterstaat moet dit de oplossing bieden voor het toenemende (vracht)verkeer. Rijkswaterstaat heeft een speciale website online gezet waar je al het nieuws omtrent de werkzaamheden op de A1 het komende half jaar kunt volgen: www.A1oost.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1