Connect with us

Auto Nieuws

Hamilton wint GP van Mexico, maar moet nog week wachten op titel

Published

on

Lewis Hamilton heeft de GP van Mexico gewonnen waardoor de WK-titel hem nog nauwelijks kan ontgaan. Max Verstappen eindigde na een tumultueuze start als zesde.

Na een goede start van de Nederlander kwam hij in de eerste bocht in aanraking met Hamilton. Verstappen viel terug naar de achtste plaats en kreeg even later ook nog een klapband. Verstappen moest vanaf de 20ste plaats zich terug knokken in de race. De Nederlander klaagde nogal veel over een gebrek aan grip, en de rondetijden waren ook niet al te best. Later in de race ging het weer beter en wist Verstappen zich naar de zesde plaats te manoeuvreren.

Voorin waren de verschillen klein, maar was er ook niet veel spanning. Hamilton koos voor een één-stop en kreeg de leiding daardoor in handen. De Mercedes-coureur zag Vettel nog wel naderen, maar de Duitser kon de aanval niet inzetten.

Hamilton had de titel kunnen pakken vandaag, maar Bottas eindigde als derde, waardoor het gat nog niet definitief is geslagen. Volgende week krijgt Hamilton weer een kans in de Verenigde Staten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1