Connect with us

Auto Nieuws

Hamilton wint GP van Rusland, Verstappen knap vierde

Published

on

Foto: Mercedes F1

Lewis Hamilton heeft de GP van Rusland gewonnen. Met Valtteri Bottas op de tweede plaats kon Mercedes, na drie GP-zeges op rij van Ferrari, weer eens een één-twee op hun naam schrijven.

Vettel had vanaf de derde plek de beste start; hij profiteerde van de slipstream van Leclerc en Hamilton en vloog naar de eerste plek. Daarna vertelde hij op de boordradio dat hij zich niet zou houden aan het plan van Ferrari; Leclerc weer voor laten en Hamilton ophouden.

Vettel loopt uit op concurrentie

De Duitser liet Leclerc niet voorbij en liep zelfs uit op de Monegask, en op Hamilton en Bottas. Max Verstappen steeg van de negende naar de vijfde plek.

Hamilton pakt de leiding na uitvallen Vettel

Leclerc ging van de topvijf als eerste naar binnen voor een bandenwissel. Een paar ronden later volgde Vettel, en Leclerc ging via de undercut de Duitser voorbij. Even later viel Vettel ook nog eens uit en was de race voor hem voorbij.

Het uitvallen van Vettel leidde tot een Virtual Safety Car en dat kwam goed uit voor Mercedes. Hamilton en Bottas haalden nieuwe baden konden de race voortzetten met Leclerc achter zich. Ook Verstappen ging naar binnen en belandde op de vierde plaats.

Hamilton wint de GP

Terwijl Leclerc probeerde Bottas te passeren, reed Hamilton zonder problemen naar zijn 82ste GP-overwinning. Het is zijn negende van het seizoen en zijn vierde in Rusland.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1