Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Hamilton wint in Canada na discutabele straf voor Vettel, Verstappen vijfde

Gepubliceerd

op

Foto: Ferrari

In Canada is ook de zevende Formule 1-race van dit seizoen gewonnen door het team van Mercedes. De Duitser Sebastian Vettel finishte als eerste in zijn Ferrari, maar moest de winst vanwege een tijdstraf van vijf seconden aan de Brit Lewis Hamilton laten.

Vettel maakte een remfout, ging over het gras en kwam daarom zonder grip de baan weer op. Hamilton zat vlak achter de Duitser en moest daardoor vol op de rem. Voor deze actie kreeg Vettel een tijdstraf van vijf seconden. “Dit is niet eerlijk”, riep Vettel over de boordradio. “Op het gras heb je geen grip. Wat had ik dan moeten doen? Crashen tegen de muur?”

Controverse na de race

Na afloop van de uitloopronde zette Vettel zijn auto aan het begin van de pitstraat en liep boos weg. Toen hij terug kwam haalde hij het bord met nummer 1 weg voor de Mercedes en zette deze voor de lege plek waar zijn Ferrari had moeten staan. Tijdens de podiumceremonie reageerde Vettel alsnog voor de camera: “Mensen moeten Lewis niet uitjouwen. Als ze naar iets moeten uitjouwen, dan is het om deze rare beslissingen van de stewards.”

Solide race van Verstappen

Vanaf een negende plek begon Max Verstappen aan de GP van Canada. Bij de start slaagde Verstappen er niet in om posities goed te maken, waarbij hij het in de eerste ronden lastig had met Lando Norris die op de zachte band reed. Pas na zes ronden wist Verstappen de klus te klaren, waarbij hij al tegen een achterstand van vijftien seconden aankeek.

In de rondes daarna werd Verstappen samen met Bottas opgehouden door Hulkenberg, maar in ronde 17 ging de Duitser eindelijk naar binnen en zo konden Bottas en Verstappen hun ware snelheid laten zien. Toch was het niet genoeg om terug te komen bij de top drie en een vijfde plek bleek uiteindelijk het maximale haalbare voor de Nederlander.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1