Connect with us

Aston Martin

Handgeschakelde AMR-versie van de Aston Martin Vantage gepresenteerd

Published

on

Aston_Martin-Vantage_AMR-2020-zijkant

De AMR-versie van de Aston Martin Vantage is onthuld. De nieuwste telg van Aston Martin is niet alleen lichter dan het origineel, maar heeft ditmaal ook nog eens een handgeschakelde transmissie in plaats van een automaat.

In vergelijking met de huidige Vantage (510pk en 685 Nm krachtige 4.0 V8 van Mercedes AMG) komt Aston Martin nu met een sportiever ingestelde AMR-versie, eentje die over een handbak beschikt en ook nog 95 kilo lichter is dan het origineel.

Zeven versnellingen

De handgeschakelde versnellingsbak is ontwikkeld door Graziano en heeft een transmissie met zeven versnellingen. Dit moet de Aston Martin Vantage AMR in vier tellen naar 100 km/u doen sprinten. De reguliere Vantage, met automaat, is met 3,6 seconden naar 100 km/u iets sneller. De transmissie is uitgerust met ‘AMSHIFT‘, een systeem waarmee de auto in staat is de uit de racerij bekende ‘heel and toe’-techniek te simuleren.

Vantage 59

In de AMR-versie levert de V8 510 pk, en het maximumkoppel ligt met 625 Nm lager dan in de variant met automaat. De topsnelheid is hetzelfde gebleven, 314 km/u. Van deze supercar komen er slechts 200 exemplaren op de markt, 141 exemplaren zijn Sabrio Blauw, Onyx Black, China Grey of White Stone gespoten. De laatste 59 stuks zijn uitgevoerd als ‘Vantage 59’, een editie waarmee Aston Martin viert dat het in 1959 de 24 Uur van Le Mans won.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1