Connect with us

Auto Nieuws

Helmut Marko: “Hadden Lewis Hamilton naar Red Bull moeten halen”

Published

on

max-verstappen-lewis-hamilton-pressconference-lachen
Foto: Red Bull Content Pool

Helmut Marko baalt nog steeds dat Red Bull niet meer moeite heeft gedaan om Lewis Hamilton in 2013 bij het team te halen. Het gaf Mercedes de kans er met de Brit vandoor te gaan, en dat leverde aardig wat kampioenschappen op.

In 2012 was Lewis Hamilton niet langer meer gelukkig bij McLaren. De Brit voerde gesprekken met Red Bull, maar toen hij uitviel in Singapore zag Niki Lauda zijn kans schoon. Hij ging naar Lewis en wist hem over te halen om voor Mercedes te komen rijden.

“Wij hadden op dat moment ook gesprekken met Lewis, maar bij ons team was eigenlijk geen plekje vrij. Daarom hebben we het destijds toegejuicht dat hij naar Mercedes zou gaan en Lauda ook gesteund in zijn pogingen Lewis te contracteren. De beste coureur kwam zodoende in de zwakkere auto terecht, aangezien in die tijd McLaren één van onze grootste rivalen was”, vertelt Helmut Marko in gesprek met Motorsport-Total.

lewis-hamilton-mercedes-f1-lauda
Hamilton in de speciale Mercedes-livery ter nagedachtenis aan Lauda

Hamilton heeft samen met Mercedes vier wereldtitels behaald, waar Red Bull sinds 2013 maar één titel heeft behaald. “Tactisch gezien was dat natuurlijk een enorme fout. Het was voor ons zelfs nog beter geweest als Hamilton bij McLaren was gebleven, maar zo zie je maar weer, je kunt het tactisch niet altijd bij het rechte eind hebben.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1