Connect with us

Auto Nieuws

Helmut Marko: ”Red Bull neemt eerste updates al mee naar Australië”

Published

on

helmut-marko-red-bull-rb15
Foto: Red Bull Content Pool

Red Bull heeft updates die voor de Grand Prix van China bestemd waren naar voren geschoven. Bij de seizoensopener in Australië zal de RB15 al beschikken over deze updates.

Dat vertelt Helmut Marko aan de zender ServusTV. ”Onze technisch directeur Adrian Newey heeft delen van de China-update met druk naar voren geschoven, zodat we deze in Australië al op onze auto hebben”, zegt de adviseur van Red Bull.

Adrian Newey

Gretigheid

Volgens Marko is dit een gevolg van de gretigheid van Newey en de rest van het technische team. ”Door het harde werk van Newey zien we de updates nu al op de auto in plaats van bij de Grand Prix van China. Het was nog maar de vraag of de updates in Melbourne beschikbaar zouden zijn, nadat we eerder nieuwe onderdelen niet goed konden evalueren na de crash van Gasly.”

Helmut Marko in gesprek met Toyoharu Tanabe van Honda

De beste Red Bull ooit

De RB15 is volgens de Oostenrijker de beste en technisch meest geavanceerde Red Bull ooit. Marko is nog wel van mening dat Ferrari sneller is qua racepace, maar dat Red Bull voor constructeurskampioen Mercedes zit.

Wat Marko nadrukkelijk herhaalt is het vertrouwen dat hij heeft in de Honda motor. ”Vijf zeges zijn nog altijd het doel. Vorig jaar haalden we er immers vier, dus ik vind vijf echt niet onrealistisch, nu we een motor met meer vermogen hebben. Ik hoop zelfs dat het er meer worden”, besluit Helmut Marko.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1