Connect with us

Auto Nieuws

Het opleggen van microboetes levert de overheid zo’n 12 miljoen euro op

Published

on

flitser-a28-snelheidsovertredingen-boete-politie

Automobilisten worden op wegen, waar de maximumsnelheid 130 is, veel bekeurd als ze één kilometer per uur te hard rijden dan is toegestaan. Sinds 2012 zijn hiervoor een kwart miljoen boetes uitgeschreven. Dat leverde de overheid zo’n 5.000.000 euro op.

In 2012 was de politie nog vrij voorzichtig met het uitdelen van boete’s voor één kilometer per uur te hard rijden. Zo’n 2.000 automobilisten ontvingen dat jaar een boete voor deze overtreding. Sinds 2016 gaat het om gemiddeld 70.000 snelheidsovertredingen per jaar. De boete voor één kilometer te hard rijden bedraagt elf euro plus negen euro administratiekosten.

In totaal is er sinds de invoering van de nieuwe maximumsnelheid van 130 km/u ruim 12 miljoen euro aan microboetes geïnd. Dat betekent dat automobilisten één, twee of drie kilometer harder reden dan het maximum van 130.

”Spekken van de staatskas”

Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP tegenover het AD: ”Dit gaat ten kostte van maatschappelijk draagvlak voor beboeten en handhaven. Dit riekt niet naar handhaven, maar naar het spekken van de staatskas”, aldus Van de Kamp.

Peter R. de Vries

Ook Peter R. de Vries is één van de vele slachtoffers. Onlangs deed hij zijn beklag op Twitter nadat hij ook een boete in de brievenbus aantrof.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1