Connect with us

Auto Nieuws

Holleeder naar rechtbank vervoerd in bepantserde Range Rover van ruim drie ton

Published

on

land-rover-range-rover-sentinel-sirene-voorkant

Willem Holleeder moest onlangs voorkomen bij de rechtbank in Amsterdam. De 61-jarige crimineel werd naar zijn rechtszaak vervoerd middels een konvooi van bepantserde Range Rovers, die de vertrouwde Mercedessen en BMW’s vervingen. Uit onderzoek van RTL Z blijkt dat er een behoorlijk prijskaartje aan de wagens hangt.

Uit gegevens van het RDW valt op te maken dat in ieder geval twee Range Rovers een cataloguswaarde vertegenwoordigen van ruim 300.000 euro. De auto’s zijn uitgerust met onder andere kogelwerend glas en een beschermde benzinetank. Ze worden ingezet om gevangenen te vervoeren die een risico vormen voor een ontsnappingspoging of aanslag, en worden bestuurd door zwaargewapende agenten.

“De ramen van dit soort wagens zijn vaak wel zeven centimeter dik”, vertelt Rico Briedjal, directeur van risicobeheerder CSO International. “Daar kun je vier keer op exact hetzelfde punt met een kalasjnikov op schieten, en dan gebeurt er nog niks. Deze auto’s zijn erop gemaakt om twee granaataanvallen te doorstaan en dan kunnen ze nog steeds uit de ‘killzone’ komen”, aldus Briedjal.

Uit veiligheidsoverwegingen wil het ministerie niets kwijt over de aanschafprijs. De nieuwe Range Rovers dienen ter vervanging van de ‘oude’ Duitse wagens, die tussen 2007 en 2009 hun intrede deden.

Foto: Land Rover Range Rover

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1