Connect with us

Auto Nieuws

Honda emotioneel na overwinning Verstappen: “Bedankt Max!”

Published

on

honda-overwinning-oostenrijk-redbullracing
Foto: Red Bull Content Pool

De tranen stonden de mannen van Honda in de ogen na de legendarische overwinning van Max Verstappen in de GP van Oostenrijk. Een gevoel van opluchting overheerste bij de Japanse formatie.

“Het is een plezier om weer te winnen in de Formule 1, zeker na een periode waarin het allemaal wat minder liep”, laat Takahiro Hachigo (CEO van Honda) weten na de overwinning van Verstappen. “Allereerst wil ik Max Verstappen en Aston Martin Red Bull Racing bedanken voor deze prachtige overwinning. “

“Ook de fans moeten credit krijgen”

“Verder ook lof voor Toro Rosso en hun coureurs, aangezien het zonder hen niet was gelukt dit niveau te behalen. Ook de fans moeten credit krijgen: Hun steun is nodig om het uiteindelijke doel, het kampioenschap, te behalen! Al het toekomstige succes is aan hen te danken: Zij maken deel uit van ons team.”

“Een droom die uitkomt”

De eerste drie jaren terug in de Formule 1 waren niet makkelijk voor Honda. De samenwerking met McLaren liep uit op een mislukking. Dat het nu wel lukt met Red Bull Racing is een droom die uitkomt voor de Japanners.

“De Formule 1 was de droom van oprichter Soichiro Honda en die droom zit nog steeds in het DNA van Honda. De laatste vijf jaar waren niet gemakkelijk, maar ik ben sprakeloos als ik denk aan het werk dat iedereen in de fabriek heeft verzet. Zij zijn nooit gestopt met het geloven in dit project en vandaag is het eindelijk gelukt: Dit is de perfecte belichaming van ons motto: “Power of Dreams!”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1