Connect with us

Auto Nieuws

Horner positief over Albon en gunt Leclerc zege na verdrietig weekend

Published

on

christian-horner-pitmuur-australie
Foto: Red Bull Content Pool

Christian Horner was na afloop van de GP van België positief over zijn nieuwe coureur Alexander Albon. De teambaas van Red Bull Racing zag ook de enige juiste coureur de race winnen na de dramatische gebeurtenissen van afgelopen zaterdag.

“Alex heeft een geweldige race gereden’, zegt Horner in een reactie op de website van Red Bull Racing. “Een mooie inhaalrace van plaats 17 naar plaats 5. Hij reed relatief conservatief in het eerste gedeelte van de race omdat hij nog een beetje in het ritme moest komen, maar reed op de soft-band een erg goed tweede gedeelte van de race.”

Teleurstellende race Verstappen

De teambaas baalt daarentegen wel van de afloop van Verstappen zijn korte race. “Max maakte een slechte start en raakte ingesloten in de eerste bocht. Het contact met Kimi Raikkonen betekende dat zijn ophanging brak en dat was een frustrerend eind van zijn race en zijn mooie serie aan aaneengesloten top-5 posities.”

Vettel en Leclerc komen dichterbij Verstappen in de WK-stand

“Ik feliciteer Leclerc met zijn zege”

Na de harde crash en de dood van Formule 2-coureur Anthoine Hubert is Charles Leclerc van Ferrari de toepasselijk winnaar volgens Horner. “Het is voor iedereen hier op het circuit en in de gemeenschap die de racewereld is een bijzonder lastig weekend geweest. Niemand is opgewekt in zijn auto gestapt om de race te rijden. Ik wil Charles Leclerc feliciteren met zijn zege. Het is heel toepasselijk dat een vriend van Anthoine hier heeft gewonnen”, aldus de teambaas van Red Bull.

De reactie van Leclerc na de race op Spa-Francorchamps
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1