Connect with us

Auto Nieuws

Iconische Volkswagen T2 levensgroot nagebouwd met LEGO-blokjes

Published

on

Foto door: Volkswagen

Er worden vaker automodellen levensgroot nagebouwd met LEGO-blokjes. Bijvoorbeeld de Chevrolet Silverado, want die bestaat uit bijna 335.000 LEGO-blokjes. Maar Volkswagen overtreft dat aantal. Modelbouwers Rene Hoffmeister en Pascal Lenhard hebben een camper gemaakt van 400.000 blokjes.

Deze unieke Volkswagen Transporter T2 is op ware grootte vanaf woensdagmiddag te zien op de reis- en vrijetijdsbeurs in München. Het voertuig dat voor de LEGO-camper diende was de iconische T2A camper. De camper werd gebouwd van 1967 tot 1971. De Volkswagen camper van LEGO-blokjes weegt 700 kilogram. Hij is meer dan vijf meter lang, bijna 2 meter hoog en 1,9 meter breed.


3D-technologie

Slechts zes weken kregen Rene en Pascal om de camper te bouwen. Met de hulp van 3D-technologie werd een plan van aanpak gemaakt. Met die technologie konden ze het exacte aantal en soort stenen berekenen dat ze nodig zouden hebben. Dat werd uiteindelijk 400.000 stuks. De bouwers creëerden het kenmerkende uitklapbare Westfalia-dak, de bekende schuifdeur en het interieur van de Volkswagen.

Naast de LEGO®-camper zijn tijdens de reis- en vrijetijdsbeurs in München overigens ook de ‘echte’ campers van Volkswagen Bedrijfswagens te zien. De beurs is te bezoeken van 20 t/m 24 februari, van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1