Connect with us

Auto Nieuws

Innolith produceert mogelijk autobatterij met actieradius van 1.000 kilometer

Published

on

elektrisch-auto-oplaadpaal

Innolith claimt een belangrijke doorbraak te hebben gemaakt op het gebied van elektrisch rijden. Het Zwitserse bedrijf zou een autobatterij hebben ontwikkeld die een afstand van 1.000 kilometer kan overbruggen. Als extra bonus zou de nieuwe lithium-ion accu ook nog eens langer meegaan dan de huidige generatie batterijen.

Innolith kwam met de bewering op de tech-website The Verge. De herlaadbare batterij van de Zwitsers zou een energiedichtheid van 1.000 Wh/kg hebben. Mocht deze bewering kloppen, dan zouden de prestaties vier keer beter zijn dan de batterij die voor de Tesla Model 3 (250 Wh/kg) wordt gebruikt en ook drie keer beter dan de verbeterde versie van de Tesla-accu (330 Wh/kg). In de praktijk houdt dit in dat de duurste Tesla’s momenteel met hun accu’s van Panasonic een bereik hebben van circa 530 kilometer.

Onovertroffen

Niet alleen de door Tesla gebruikte batterijen zouden worden overtroffen door Innolith, indien het bedrijf daadwerkelijk in staat blijkt om een herlaadbare batterij van 1.000 Wh/kg te produceren. Ook zou de energiedichtheid van de Innolith-batterij twee keer zo groot zijn als de accu’s van 500 Wh/kg die momenteel tot het ontwikkelingsprogramma van het Amerikaanse Department of Energy behoren.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1