Connect with us

Auto Nieuws

Italdesign maakt indruk met ode aan Da Vinci

Published

on

Italdesign-DaVinci_-Concept-2019-voorkant
Foto: Italdesign

Vorige week zagen we de eerste foto’s van het concept van de Italdesign DaVinci. Nu hebben de Italianen het volledige concept van de DaVinci gepresenteerd.

Italdesign DaVinci is vernoemd naar kunstenaar Leonardo DaVinci. Het is dit jaar namelijk 500 jaar geleden dat de Italiaan zijn laatste lijnen op papier zette. De Italdesign DaVinci is een 4,98 meter lange Gran Turismo die 2,12 meter breed is. De wielbasis is met 2,9 meter fors te noemen. De showauto heeft opmerkelijk grote portieren, die ook nog eens op een bijzondere manier openslaan. Ze openen omhoog en moeten op die manier eenvoudig toegang bieden tot de achterste zitplaatsen in de auto.

Elektromotor en V8

De DaVinci heeft op elke as een elektromotor en dat maakt het model tot een vierwielaandrijver. Het accupakket is in de bodem van de auto gemonteerd. Volgens Italdesign is de auto nagenoeg klaar voor productie. Italdesign heeft nog een variant met een 4,0-liter V8 klaar staan. Volgens Italdesign vergt de montage van een verbrandingsmotor slechts het doen van kleine aanpassingen aan de gehele auto.

Er is niets bekend gemaakt over de specificaties van de DaVinci. Italdesign zegt niet hoe krachtig het elektrische aandrijfgeheel is of hoeveel capaciteit het batterijpakket heeft. Ook over de V8-versie zijn geen specificaties bekend gemaakt.

Design van de DaVinci

Bij de DaVinci draait het meer om het design van de wagen. En die is erg overtuigend met nieuwe vleugeldeuren en een actieve achterspoiler. Ook beschikt de DaVinci over achterlichtblokken van de Aston Martin Zagato. Van binnen is de DaVinci geperfectioneerd met prachtige materialen, elegante vormgeving en de slimste technologieën. Dat is te zien in de cockpit, want die beschikt over maar liefst drie infotainmentsystemen. Een op het dashboard, een op het middenconsole en een scherm voor de passagier aan de rechterkant.

Voor nu geen productie

Italdesign heeft gezegd dat ze geen intentie hebben om de auto zelf te produceren. Ze hebben niet de capaciteit om het zelf te doen en zouden graag zien dat andere automerken het concept overnemen om het nog beter te perfectioneren. Voor nu is de DaVinci te zien tot zondag 17 maart op de Autosalon van Genève.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1