Connect with us

Auto Nieuws

Jack Plooij over kansen Max Verstappen voor nieuw Formule 1 seizoen

Published

on

helmut-marko-max-verstappen-red-bull-2018
Foto: Red Bull Images/Content Pool

Jack Plooij heeft in een gesprek met Motorsport.com vooruit gekeken op het komende Formule 1 seizoen van Max Verstappen en naar zijn nieuwe Honda-motor.

De pitreporter van Ziggo Sport heeft er alle vertrouwen in dat Verstappen klaar is voor zijn eerste wereldtitel in de Formule 1, maar geeft aan dat hij zijn geld eerder zou zetten op 2020. Hij vindt dat Helmut Marko en Red Bull de nieuwe motor van Honda wat tijd moet geven, en dat in 2020 alles gereed moet zijn voor een jaar met een kampioenschap voor Verstappen.

Hoopvol

Hij is in ieder geval hoopvol over de nieuwe motor van Verstappen. ”Laten we van het positieve scenario uitgaan dat die Honda-motor het gewoon goed doet, want dan kan je natuurlijk alleen maar beter worden”, verwacht Plooij. ”We weten hoe hij racet, dus als Max dan in de kwalificaties betere resultaten gaat halen, dan heeft hij mijn voordeel.”

Verwachte kinderziektes

De verslaggever zegt wel dat er rekening mee gehouden moet worden dat de Honda-motor nog steeds in de ontwikkelingsfase zit.”Er zitten natuurlijk nog wel wat kinderziektes in die Honda die er nog uit moeten, waardoor je in het begin misschien één of twee zeges misloopt”, aldus Plooij. ”Zolang je in het begin niet die overwinningen pakt, dan ga je dat wereldkampioenschap niet winnen. Daar komen we dus vrij snel achter. Max is er in ieder geval klaar voor”, besluit Jack Plooij.

Testen en dan racen

Max Verstappen geeft zelf aan dat de Honda-motor nog met een achterstand gaat beginnen tegenover de Mercedes en de Ferrari, want die twee teams zitten ook niet stil in de fabriek. Verstappen test deze week nog zijn nieuwe RB15 op het circuit van Barcelona, voordat het hele circus verhuist naar Melbourne voor de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1 seizoen. Het eerste weekend in Australië is te volgen van vrijdag 15 maart tot en met zondag 17 maart

Hier het gehele interview met Jack Plooij
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1