Connect with us

Auto Nieuws

Jaguar I-Pace wint 3 prijzen tijdens uitreiking van de World Car Awards

Published

on

Jaguar-I-PACE-world-caroftheyear-voorkant
Foto: Jaguar

De World Car Awards op de New York International Auto Show is een groot succes geworden voor de Jaguar I-Pace. De volledig elektrische I-Pace viel maar liefst drie keer in de prijzen.

De I-PACE won de overall titel World Car of the Year 2019, maar werd ook verkozen tot de fraaist ontworpen auto ter wereld in de categorie World Car Design of the Year. Het winnen van de titel World Green Car 2019 vormt de kers op de taart. De winnaar werd dit jaar verkozen door een 86-koppige jury uit 24 landen.

Drie keer genomineerd

De Jaguar I-PACE was voor de 2019-editie van de World Car Awards (WCOTY) maar liefst drie keer genomineerd. Allereerst voor de belangrijkste titel: World Car of the Year 2019. De I-PACE bleef in de eindstrijd de Audi e-tron en de Volvo S60/V60 voor. Het is de tweede ‘World Car of the Year’-award voor Jaguar Land Rover (JLR). In 2017 ontving de veelzijdige Jaguar F-PACE deze titel.

World Design Car of the Year

In categorie World Car Design of the Year bleef de I-PACE de Suzuki Jimny en de Volvo XC40 voor. Het is overigens al de vijfde keer dat Jaguar Land Rover deze prestigieuze designprijs wint. De Range Rover Velar (2018), de Jaguar F-PACE (2017), de Range Rover Evoque (2012) en de Jaguar F-TYPE (2013) gingen de Jaguar I-PACE voor. Geen enkele andere autofabrikant heeft dit ook gepresteerd.

World Green Car 2019

De Jaguar I-PACE is ook verkozen tot World Green Car 2019. In deze categorie versloeg hij de Hyundai Nexo en de Audi e-tron. Het is voor het eerst dat Jaguar Land Rover deze belangrijke award in ontvangst neemt. De I-PACE heeft sinds zijn introductie in 2018 wereldwijd al 62 prijzen gewonnen. In maart 2019 werd de I-PACE op de Autosalon van Genève nog uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2019 in de Europese Auto van het Jaar-verkiezing.

Ervaar de Jaguar I-Pace

Uiteraard nodigen al deze prijzen uit om de Jaguar I-Pace ook zelf eens te ervaren. Bij dealer Jaguar Land Rover van Mossel bent u uiteraard van harte welkom in de showroom voor het maken van een proefrit.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1