Connect with us

Auto Nieuws

Jaguar I-PACE wint Europese ‘Auto van het jaar 2019’ verkiezing

Published

on

jaguar ipace

De kogel is dan eindelijk door de kerk, de verkiezing van de Europese auto van het jaar 2019 is bekend. De prestigieuze prijs gaat dit jaar naar de volledig elektrische Jaguar I-PACE . Het is de eerste keer dat Jaguar deze prestigieuze prijs wint.

60 onafhankelijke journalisten

Het oordeel over technische innovaties, design, prestaties, efficiëntie en prijs-kwaliteitsverhouding werd geveld door 60 autojournalisten uit 23 landen. Zij vormen samen de Europese Auto van het Jaar-jury.

Prof. Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover, zegt: “We zijn enorm trots dat onze eerste elektrische auto ook de eerste Jaguar is die de titel ‘Europese auto van het Jaar’ wint. De Jaguar I-PACE is ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en is het meest technologisch geavanceerde voertuig, een echte game-changer. Het winnen van de Europese auto van het jaar is een eer en een echte erkenning voor wat ons team van wereldklasse heeft geleverd.”

Wereldwijd verkoopsucces

Meer dan 8.000 klanten, waarvan 75% in Europa, hebben de elektrische SUV al aangeschaft. De volledig in het Verenigd Koninkrijk ontworpen en ontwikkelde Jaguar I-PACE mag dan ook een wereldwijd verkoopsucces genoemd worden. De Jaguar I-PACE is biedt ongeëvenaarde prestaties. Met zijn krachtige elektrische aandrijflijn en op maat gemaakte aluminium structuur combineert hij de prestaties van een sportauto met het praktisch gemak van een SUV.

Meer dan 55 prijzen gewonnen

De I-PACE heeft sinds zijn introductie in 2018 wereldwijd meer dan 55 prijzen gewonnen. In Duitsland Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk won hij de nationale Auto van het Jaar-verkiezingen. Daarnaast werd hij ook bekroond tot BBC TopGear magazine EV of the Year, China Green Car of the Year en hij won de Autobest ECOBEST Award.

Wilt u de zelf een ritje wagen in de Auto van het Jaar? Ga dan naar de showroom van Jaguar-dealer Van Mossel of surf voor meer informatie over de Jaguar I-PACE naar de officiele website van Jaguar.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1