Connect with us

Auto Nieuws

Jaguar Land Rover werkt aan techniek voor automatische autoportieren

Published

on

Jaguar Land Rover werkt momenteel aan een techniek die het gemakkelijker maakt om in en uit de auto te stappen. Het Britse automerk heeft een autoportier ontwikkeld, dat automatisch open gaat zodra de bestuurder de auto nadert. Het nieuwste snufje van Jaguar Land Rover is daarmee een ideale oplossing voor mindervalide mensen voor wie een auto onontbeerlijk is.

Een prototype van het automatische portier wordt momenteel door Jaguar Land Rover getest in de Range Rover Sport. Mark Omrod, winnaar van een gouden medaille op de Invictus Games, helpt Jaguar Land Rover bij het ontwikkelen van de techniek. Omrod is een voormalig marinier, die tijdens de oorlog in Afghanistan drie ledematen verloor.

Bewegingssensoren en keyless entry merken de bestuurder op zodra die naar de auto loopt, waarna het portier automatisch opent. Eenmaal ingestapt kan de bestuurder het automatische portier sluiten met een knop in het plafond. Naast het praktische gebruiksgemak voor mindervalide personen zijn de automatische portieren ook uitermate handig voor mensen die bijvoorbeeld kinderzitjes of zware spullen dragen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1