Connect with us

Auto Nieuws

Kamikaze-actie Vettel kost Verstappen podium, Hamilton zegeviert in thuis Grand Prix

Published

on

In Groot-Brittannië is ook de tiende Formule 1-race van dit seizoen gewonnen door het team van Mercedes. Lewis Hamilton bereikte als eerste de finish in zijn thuisrace, ruim twintig seconden verwijderd van ploeggenoot Valtteri Bottas.

Voorafgaand aan de race ontdekte het team van Red Bull Racing een fout aan de achtervleugel van de auto van Max Verstappen, welke net op tijd kon worden gecoverd. Gedurende de eerste helft van de Grand Prix was het knokken geblazen tussen de Nederlander en Ferrari-coureur Charles Leclerc. De Monegask zinde op wraak na de eerdere onderlinge duels in Oostenrijk, toen Verstappen er uiteindelijk met de winst vandoor ging.

Na een slimme pitstop onder de safety car belandde Verstappen voor Leclerc, maar achter diens teamgenoot Sebastian Vettel. In de 38ste ronde gooide de Red Bull-coureur zijn bolide langs die van de Duitser, echter klapte Vettel bij het remmen in de bocht achterop Verstappen, die hierdoor terugviel naar de vijfde plek. Vettel kreeg voor deze actie een tijdstraf van tien seconden opgelegd. Verstappen moest hierdoor genoegen nemen met een vijfde plek in de race. Na de race kwam Vettel direct naar de Nederlander toe om zijn excuses aan te bieden.

Ondertussen namen de kopzorgen binnen het team van Haas toe. In de tweede ronde toucheerden Romain Grosjean en Kevin Magnussen elkaar bij het uitkomen van de bocht, waardoor beiden schade opliepen aan de auto. Het duo dook de pits in voor een nieuwe front wing, echter bleek dit niet genoeg om de schade te herstellen. Enkele ronden later keerden Magnussen en Grosjean achtereenvolgens terug in de pitbox, waar beiden zich terugtrokken uit de race. Een nieuwe domper voor Haas na het verlies van hoofdsponsor Rich Energy.

Foto: Red Bull Content Pool

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1