Connect with us

Auto Nieuws

Kia onthult volledig elektrische concept car Imagine

Published

on

kia-imagine-concept-2019-neus

Naast de compleet nieuwe volledig elektrische e-Soul en de vernieuwde Kia Niro-familie, is een van de highlights op de Kia-stand tijdens de Autosalon van Genève is de concept car Imagine by Kia.

Fascinerend bij de Imagine by Kia is het unieke interieur met 21 afzonderlijke HD-displays. “Bij automotive design draait alles om het prikkelen van de zintuigen en om het hart net wat sneller te laten kloppen”, stelt Gregory Guillaume, Vice President of Design van Kia Motors Europe. “Onze volledig elektrische concept car zet dan ook je hart in de hoogste versnelling en dit ontwerp geeft ook een indruk van onze allesomvattende en emotionele kijk op elektrificatie.”

C-segment auto

Het ontwerp van de concept car combineert het sportieve van een SUV met de atletische lijnen van een gezinsauto en de veelzijdigheid en ruimte van een cross-over. De Imagine by Kia is een grote C-segment auto. Dit is het segment dat ontzettend populair is in Europa. De concept car beschikt over een extreem laag in de auto gemonteerd accupakket dat energie levert aan een compacte aandrijflijn en is op te laden met inductietechnologie.

21 displays

Het dashboard van de Imagine by Kia valt uiteraard op door maar liefst 21 individuele displays met een ultra-hoge schermresolutie. Deze zijn met elkaar gesynchroniseerd in een curve bovenlangs het dashboard. “Deze 21 ongelofelijk dunne displays zijn een knipoog naar de obsessie van de auto-industrie om zo groot mogelijke touchscreens in auto’s te plaatsen”, stelt Ralph Kluge, General Interior Design van Kia Motors Europa.

Kippenvel

“Ik ben ervan overtuigd dat onze onorthodoxe benadering van elektrificatie de verbeelding prikkelt”, zeg Guillaume. “We stelden ons voor om een volledig elektrische auto te ontwerpen die niet alleen de zorgen van rijders wegneemt over rijbereik, prestaties, oplaadnetwerken en rijdynamiek, maar die je ook kippenvel geeft als je ernaar kijkt en er mee rijdt. Het maakt het voor ons mogelijk een toekomst te verbeelden waar innemende en dynamische auto’s zoals deze integraal deel uitmaken van onze mobiliteitsbehoeften. Het zal daarom niet als een verrassing komen dat we deze concept car van Kia de naam Imagine by Kia hebben gegeven. En zijn boodschap is duidelijk; het is tijd om onze verbeelding de vrije loop te laten. De eerste stap is instappen!”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1