Connect with us

Auto Nieuws

Foto’s: Kia presenteert de nieuwe Ceed GT met 204 pk

Published

on

01-kia-ceed-GT_front_bg

Kia heeft vandaag de nieuwe Ceed GT gepresenteerd. De nieuwe performanceversie is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa en voorzien van een 1.6-liter T-GDi motor met 150 kW (204 pk). Het motorkoppel van de Ceed GT bedraagt 265 Nm tussen de 1.500 en 4.500 toeren per minuut waardoor de motor onder alle omstandigheden maximale performance levert. De nieuwste telg wordt standaard geleverd inclusief de unieke 7 jaar / 150.000 km garantie.

De allernieuwste KIA Ceed GT is standaard uitgerust met een handgeschakelde zesbak, maar is daarnaast ook leverbaar in een 7-traps automaat met dubbele koppeling (DCT7). De in eigen huis ontwikkelde transmissie wisselt razendsnel van verzet en vergroot de aantrekkingskracht van de Ceed GT. Schakelen kan met de pook of met de lichtmetalen schakelflippers aan het stuurwiel. De officiële cijfers over acceleratie en topsnelheid worden pas bekend gemaakt nadat het homologatieproces is voltooid.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europe: “Onze eerste GT-modellen waren belangrijk voor Kia. Ze legden een blauwdruk voor de toekomstige performancemodellen van ons merk en toonden aan dat er oprechte behoefte was aan snelle, opwindende Kia-modellen. De cee’d GT en pro_cee’d GT vormden de aanzet voor modellen als de Stinger en de Optima GT en introduceerden een kenmerkende, sportieve uitstraling die als inspiratie diende voor populaire GT-Line-uitvoeringen van verschillende modellen.”

De productie van de Kia Ceed GT en Kia ProCeed GT gaat in november van start het Slowaakse Zilina. Hier worden ook de andere Ceed modellen geproduceerd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1