Connect with us

Auto Nieuws

Koenigsegg Jesko breekt magische grens van 480 km/u

Published

on

Koenigsegg-Jesko-2020-rechtsvoor.

De Zweedse sportwagenfabrikant Koenigsegg heeft afscheid genomen van de Agera. Hiervoor in de plaats is de nieuwe supercar Jesko gekomen. Deze nieuwe telg van Koenigsegg heeft net als zijn voorganger een bijzonder hoog vermogen en een laag gewicht.

Koenigsegg-Jesko-2020-zijkant-bovenkant

Eerbetoon aan vader

Jesko is de vader van eigenaar Christian von Koenigsegg, en de man die zijn toentertijd 22-jarige zoon hielp met het opstarten van zijn bedrijf. Om zijn vader te bedanken heeft hij de nieuwe supercar vernoemd naar hem, en de naam tot aan de Autosalon van Genève geheim gehouden. Het team maakte zelfs nep persberichten om vader Jesko om de tuin te leiden.

Koenigsegg-Jesko-2020-deuren-open

Doorontwikkelde V8-motor

De supercar heeft net als zijn voorganger een bijzonder hoog vermogen en een laag gewicht. De Jesko wordt aangedreven door een doorontwikkelde versie van de V8-motor uit de Agera RS. Deze krachtbron levert 1.280 pk. Tank je E85-brandstof dan heb je de beschikking over 1.600 pk.

Koenigsegg-Jesko-2020-interieur-stuur

15.500 dollar per band

Aangezien de supercar 4,61 meter lang is en slechts 1.320 kilo weegt, zal de acceleratietijd bijzonder kort zijn. Helaas zijn de prestatiecijfers nog niet bekend, maar volgens de simulaties moet de Jesko de magische grens van 480 km/u gaan doorbreken met een topsnelheid van 482 km/u. Wel is bekend dat Michelin de Pilot Sport Cup 25-banden levert. Cup 2R’s zijn optioneel. Elk wiel kost 40 uur om te maken en een setje kost 65.000 dollar.

Koenigsegg-Jesko-2020-linksachter

Beperkte oplage

Van de Koenigsegg Jesko zullen slechts 125 exemplaren de fabriek verlaten en per jaar worden er 40 tot 50 stuks gemaakt. Van de Agera RS bouwde Koenigsegg er 25, van de Regera 80 stuks. De prijs van de Jesko zal net onder de 3 miljoen dollar liggen zonder belastingen. Kies je voor de nieuwe hybride Koenigsegg, dan zul je nog een jaar moeten wachten en betaal je 1 miljoen euro.


Koenigsegg-Jesko-2020-bovenkant
Koenigsegg-Jesko-2020-interieur.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1