Connect with us

Auto Nieuws

Kwart van de automobilisten in Nederland overweegt een dashcam

Published

on

dashcam-Nextbase-612gw-gps

Kleine of grote ongelukken gefilmd vanaf het dashboard of de spiegel van een auto. Je hebt het wellicht vaker op televisieprogramma’s of op internet voorbij zien komen. Een dashcam achter de voorruit van de auto om de weg te filmen.

Waar in Rusland een dashcam zelfs wordt verplicht door bepaalde verzekeringsmaatschappijen, is het hebben van een dashcam in Nederland nog niet zo gangbaar. Zullen autobestuurders in Nederland dit fenomeen snel gaan volgen? EenVandaag deed onderzoek onder ruim 23.000 automobilisten en kwam tot de volgende conclusie.

22 procent

Bijna een kwart van de automobilisten (22 procent) overweegt een dashcam aan te schaffen, zo blijkt uit het onderzoek van het nieuwsprogramma van de Avro en Tros. De meesten van hen willen de beelden gebruiken als bewijsvoering bij een ongeval of agressie. Met de beelden van een dashcam bestaat er namelijk geen twijfel meer over de toedracht bij een ongeluk.

Nare ervaring

Meerdere ondervraagden van het onderzoek hebben al een nare ervaring op de weg gehad waarbij de dader wist te ontkomen. Zoals een panellid zegt: “Ik ben eens aangereden en diegene is gevlucht en heeft daarna ontkend. Als ik beelden had gehad, stond ik veel sterker. Nu draai ik zelf op voor de zooi door hem.” Op onderstaand YouTube filmpje een compilatie van dashcam-beelden van deze maand.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1