Connect with us

Auto Nieuws

Lamborghini denkt na over opvolger van de ‘Lambo Rambo’

Published

on

lamborghini-lm002-rechtsvoor

Lamborghini heeft sinds kort weer een SUV in het programma, maar de moderne Urus lijkt in niets op de sterke en brede LM002 die het merk in de jaren tachtig bouwde. Het Italiaanse merk denkt nu na over een opvolger van die LM002.

De LM002 werd 26 jaar geleden gelanceerd. De 2,6 ton zware auto was zo hoekig, breed en krachtig, dat de SUV de naam ‘Rambo Lambo’ kreeg. Het was een auto die meer deed denken aan een ruige Hummer. Met zijn V12 motor was er geen gebrek aan vermogen. De auto was 450 pk sterk en dat was voor die tijd een unicum voor een SUV. Er zijn er in totaal 328 Lambo Rambo’s gemaakt en de prijs is zo’n 300.000 euro.

Lamborghini Urus 2019

Reactie CEO van Lamborghini

Er gaat nu naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe SUV komen, zo merkte Stefano Domenicali, CEO van Lamborghini, op in een interview met MotorTrend. Hij onthulde dat het bedrijf een nieuwe, robuuste SUV overweegt die lijkt op de LM002. Volgens hem is het oude model zo populair, dat klanten bij Lamborghini nog steeds klassieke LM002’s proberen te kopen. Hoe de moderne versie van de Lambo Rambo eruit zal zien, is nog niet bekend.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1