Connect with us

Auto Nieuws

Lamborghini presenteert haar nieuwste snelheidsmonster, de Spyder Evo

Published

on

Foto: Lamborghini

In navolging van de dichte Huracan heeft Lamborghini nu ook de open Spyder-versie vernieuwd. De Spyder Evo, zoals hij nu gaat heten, krijgt een ander uiterlijk en ook heel veel extra vermogen tot zijn beschikking.

Exterieur

De Huracan Spyder Evo is te herkennen aan zijn gewijzigde bumpers voor en achter. Ook zijn er anders ingedeelde koplampunits en de uitlaten zijn hoger geplaatst. Lamborghini heeft ook een een meesturende achteras gemonteerd. De achteras zit vast aan een draaischijf en die schijf zorgt ervoor dat de as nog soepeler meedraait als je door een bocht gaat.

Interieur

Het interieur van de auto is voorzien van een 8,4 inch touch screen voor het infotainmentsysteem, dat is ontwikkeld in samenwerking met Apple. Het vaste dak is vervangen door een elektrisch bediende softtop die in 15 tellen opent of sluit. De achterruit kan apart geopend worden. Een fantastische eigenschap, wat zo kun je heerlijk genieten van het gejank van de tiencilinder. In een open stand doet de achterruit zijn dienst als windvanger.

V10-motor met 640pk

In de Spyder Evo is een V10-motor geplaatst en die heeft maar liefst 640pk tot zijn beschikking. Dat is 30pk meer dan bij zijn voorloper, de normale versie van de Huracan. Hij accelereert in 3,1 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid van deze Lamborghini ligt op 325 kilometer per uur.

Vanaf lente 2019

In Nederland zal de Spyder Evo een vanaf prijs krijgen van 202.437 euro inclusief belastingen. De eerste Spyder Evo’s rollen nog deze lente van de band. Deze Lamborghini is voor het eerst te zien, met vele anderen auto’s, op de Autosalon van Genève van 7 maart tot 17 maart.

1 Comment

1 Comment

  1. Wouter

    27 februari 2019 at 16:45

    Lekkere bak neefjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1