Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Leclerc laat tifosi juichen na overwinning op Monza, Verstappen achtste

Gepubliceerd

op

Foto: Ferrari

Charles Leclerc heeft de GP van Italië op zijn naam geschreven. De Ferrari-coureur troefde op Monza de beide Mercedessen af. Max Verstappen werd achtste op het Italiaanse circuit.

Verstappen had geen perfecte start van de race, want hij botste op een hardremmende Perez en moest een nieuwe voorvleugel halen. In ronde 6 ging het volledig fout voor Sebastian Vettel. Hij spinde en raakte bij zijn terugkeer op de baan Lance Stroll, die op zijn beurt weer Pierre Gasly raakte. Vettel kreeg van de stewards een stop-and-go penalty, waarmee zijn race was weggegooid.

Hamilton zat na de pitstops bij Leclerc op de bumper en zette zijn auto in de 23ste ronde naast de auto van Leclerc. Leclerc verdedigde hard, maar rechtvaardig volgens de stewards. Hamilton bleef op zijn medium-banden lang in het spoor van Leclerc zitten, die op de harde banden reed. Dat bleek een goede keuze, want de Monegask verremde zich één keer, maar zonder gevolgen.

Hamilton verremde zich ook, maar dat kostte hem wel veel tijd. Bottas nam de tweede plek over, en stormde richting Leclerc. Maar ook Bottas maakte een fout bij het insturen van de eerste bocht, en kon de overwinning vergeten. Leclerc kwam na 53 ronden op het circuit van Monza als eerste over de finish.

Lewis Hamilton pakte het laatste punt voor de snelste ronde, en blijft stevig aan kop staan in het WK-klassement. Leclerc gaat Vettel voorbij in het kampioenschap en staat nu nog maar drie punten achter Verstappen. Over twee weken staat de GP van Singapore op het programma.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1