Connect with us

Auto Nieuws

Leclerc teleurgesteld na motorprobleem: ”Het heeft niet zo mogen zijn”

Published

on

leclerc-ferrari-vettel-formule1
Foto: Ferrari

Wat een glansrijke overwinning vanaf P1 had moeten zijn, resulteerde in een nipte podiumplek voor Charles Leclerc. De Monegask had een gigantische hoeveelheid pech op zondag met een motorprobleem en zag zijn eerste overwinning met Ferrari als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook teamgenoot Sebastian Vettel kon niet tevreden terugkijken op de race.

”Zulke dingen gebeuren, zo werkt de autosport nu eenmaal. Vandaag heeft het niet zo mogen zijn. We mochten nog blij zijn met de safety car, anders hadden we niet eens op het podium gestaan. We hadden ook niet heel veel brandstof over, dus dat had nog een probleem kunnen zijn. Maar we zullen sterker terugkomen, daar heb ik geen twijfel over”, aldus de Monegask.

Vettel spint en wordt vijfde

Sebastian Vettel stelde, net als in Australië, opnieuw teleur. Waar de Duitser vorig seizoen ook al meerdere keren fouten maakte die hem het wereldkampioenschap kostten, ging de coureur van Ferrari zondagmiddag weer de fout in. Een spin tijdens een gevecht met Lewis Hamilton zorgde ervoor dat hij slechts als vijfde over de finish kwam.

”Ik denk dat het overduidelijk is dat als je vooraan begint en daar niet eindigt, je niet blij bent”, zegt Vettel die als tweede startte en hoewel hij even aan de leiding reed al snel moest toezien hoe zijn teamgenoot Leclerc wegreed na een knappe inhaalactie.

”Het was geen goede avond”

In een gevecht met Hamilton spinde Vettel nadat hij te vroeg op het gas ging. Daarbij verpestte hij zijn banden die vervolgens voor zoveel trillingen zorgden dat zijn voorvleugel explodeerde.

”Ik had vandaag niet de snelheid die ik wilde hebben”, gaat de viervoudig wereldkampioen verder. ”Ik weet niet waarom en daar komt natuurlijk nog die fout bij. Het was geen goede avond”, besluit de Duitser.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1