Connect with us

Auto Nieuws

Lister neemt remake Jaguar-Knobbly definitief in productie

Published

on

knobbly-rechtsvoor-lister-jaguar.
Foto: Lister Cars

Het Engelse Lister Cars heeft definitief besloten de ‘Knobbly’ in productie te nemen. Knobbly is de naam van een succesvolle Jaguar D-Type gebaseerde racer uit de jaren 50 van de vorige eeuw.

Inmiddels heeft het Britse bedrijf, dat in 2013 werd overgenomen door Lawrence Whittaker, twee afbeeldingen vrijgegeven. Eentje van de zijkant en nu ook één waarop de neus goed zichtbaar is. Er zijn nog geen technische details naar buiten gebracht van de Knobbly.

De afbeelding laat zien dat de Knobbly een tweezitter is die zijn stijl ontleend van de originele versie uit de jaren 50. Gezien het design behoudt de auto zijn front-engine achterwielaandrijving.

Motorkeuze nog niet gemaakt

Lister begon in 2014 al met het ontwerpen van de Knobbly. Het bedrijf krijgt nog de keuze tussen twee motoren van Jaguar: een 4.2-liter of een 3.8 liter race-spec.

Snelste SUV

Lister, dat gevestigd is in Cambridge, presenteerde recentelijk de LFT-666. Een remake van de Jaguar F-Type met 666 pk. Het bedrijf is momenteel ook bezig aan een remake van de F-Pace SUV. Deze moet met een topsnelheid van 325 km/h de snelste SUV op aarde gaan worden.


Lister-Jaguar Knobbly uit 1958
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1