Connect with us

Auto Nieuws

Maak kennis met de Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Published

on

Mercedes-Benz-CLA_Shooting_Brake-2020-voorkant
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz heeft de Shooting Brake-versie van de nieuwe CLA gepresenteerd. De praktische variant profiteert van dezelfde upgrades als de Coupé en biedt meer ruimte dan het vorige model.

Mercedes-Benz heeft nog steeds niet bekend gemaakt met welke motoren de nieuwe CLA leverbaar gaat worden. Het merk laat alleen weten dat de CLA met een 225 pk sterke 2.0 benzinemotor het voorlopige topmodel van de reeks wordt. De verwachting is dat de CLA Shooting Brake vermogensversies van de 1.3 en de 1.5 benzinemotoren en de 2.0 dieselmotoren krijgt.

Inhoud van 505 liter

De auto is erop vooruitgegaan ten opzichte van zijn voorganger op het gebied van schouder-, hoofd- en elleboogruimte. Ook is de bagageruimte 10 liter groter dan bij de vorige versie. De Mercedes-Benz Shooting Brake heeft een inhoud van 505 liter.

Semi-autonoom rijden

Dan het interieur van de Shooting Brake. Het dashboard is identiek aan die in de coupé. Ook hier vinden we Mercedes’ slimme infotainmentsysteem. De CLA Shooting Brake beschikt over zaken waarmee semi-autonoom rijden mogelijk wordt gemaakt. De coupé is leverbaar met adaptieve cruisecontrol die is gekoppeld aan kaart- en navigatiegegevens. Wie dat systeem heeft, kan min of meer autonoom in files optrekken.

September 2019 in Nederland

De CLA Shooting Brake komt in september naar Nederland. Over de prijzen is nog niets bekend.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1