Connect with us

Auto Nieuws

Maak kennis met de Senna GTR. Na de F1 auto de snelste McLaren ooit

Published

on

McLaren-Senna-GTR-2019-track-only-links-voor
Bron: McLaren

McLaren heeft de Senna GTR officieel gepresenteerd tijdens de autosalon van Genève. De Senna GTR zal een collector’s item worden aangezien er nog geen honderd van worden geproduceerd.

De Senna GTR is ontworpen voor gebruik op het circuit en allesbehalve voor op de openbare weg. Daarom zijn de gebruiksmogelijkheden nogal beperkt voor dit racemonster. Omdat het niet legaal is bevonden voor normaal gebruik en een specifieke raceklasse, had McLaren wel de vrije hand bij het ontwikkelen van deze razendsnelle auto.

McLaren-Senna-GTR-2019-track-only-voorkant-boven

825 pk

De Senna GTR weegt maar 1.188 kilo en dat is 10 kilo lichter dan de normale Senna. Dat is extra knap als je beseft dat de er nog allemaal zaken zijn toegevoegd die op het circuit van toepassing komen. Als je de Senna GTR combineert met een V8 motor krijg je ook nog 25 pk meer dan bij de normale versie van de Senna. Daarmee komt het totaal van de GTR op 825 pk uit. Daarmee is de Senna GTR na de Formule 1 auto van McLaren de snelst geproduceerde auto van de het Britse automerk.

McLaren-Senna-GTR-2019-track-only-rechter-zijkant

Formule 1 systeem

Van binnen is de Senna GTR voorzien van een carbon fiber racing stoel, een pit-radio en twee on-board camera’s. De aerodynamica van de Senna GTR is ook sterk verbeterd ten opzichte van het concept van vorig jaar. De vleugel van de GTR is aangepast en voorzien van een DRS systeem die we ook bij de hedendaagse Formule 1 auto’s zien. De auto heeft voor de veiligheid anti-lock remmen, tractiecontrole en ook is er een systeem in de auto die temperatuur van de banden en de spanning van de banden nauwlettend in de gaten houdt.

McLaren-Senna-GTR-2019-track-only-links-achter

1,3 miljoen euro

De eerste productie van de Senna GTR staat gepland voor september 2019. In totaal gaat McLaren 75 auto’s produceren van de Senna GTR. Om de auto te kunnen bemachtigen moet je wel over minimaal 1,3 miljoen euro beschikken, want dat gaat de GTR kosten.

McLaren-Senna-GTR-2019-track-only-rechts-detail
McLaren-Senna-GTR-2019-track-only-achterkant
McLaren-Senna-GTR-2019-track-only-achtervleugel
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1