Connect with us

Auto Nieuws

Man komt om in vuurzee na crash met Tesla Model S

Published

on

Een Amerikaan is afgelopen zondag in Florida omgekomen nadat zijn Tesla Model S vlam vatte na een ongeluk.

Volgens omstanders reed de man met hoge snelheden door het verkeer. Hij verloor de macht over het stuur en botste tegen een palmboom. De verzonken deurklinken kwamen niet omhoog, wat volgens de beveiligingsoptie wel zou moeten gebeuren Ook bleven de airbags opgeblazen waardoor de man klem bleef zitten. Tot overmaat van ramp mislukte een ultieme poging van een agente om de ramen in te slaan.

Drie keer in brand gevlogen

Lang nadat de man het leven liet, had de brandweer nog steeds de grootste moeite om de brand te blussen. De batterij van de Tesla vloog binnen 24 uur nog wel drie keer in de brand bij het bergingsbedrijf waar hij naar toe was gebracht.

Reactie Tesla

Tesla heeft inmiddels commentaar gegeven op het fatale ongeluk. ”We zijn diep bedroefd door dit ongeval”, stelt de autofabrikant in een reactie. ”Onze gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door deze tragedie. Snelheid als mogelijke factor wordt onderzocht. Botsingen met hoge snelheid kunnen in elke auto brand veroorzaken, niet alleen bij elektrische wagens”, aldus Tesla

Toch geeft Tesla aan dat de deurhendels normaal gesproken naar buiten horen te komen bij een incident. Dit gebeurt alleen niet als het systeem te zwaar beschadigd is. Dan moeten, volgens procedure, de ramen ingeslagen worden. Ondanks meerdere pogingen om het raam in te slaan, is dat helaas niet gelukt. Tesla start samen met de lokale autoriteiten van Florida een onderzoek.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1