Connect with us

Auto Nieuws

Man vecht boete van 110 euro aan, maar kost hem uiteindelijk 33.000 euro

Published

on

boete-bekeuring-politie

Meneer Keedwell uit Bristol ontving een boete en beweerde dat hij de snelheidslimiet niet had overtreden. Het ging om een 50-kilometer zone waar hij 56 km/u zou hebben gereden in 2016.

“Ik was erg verbaasd toen ik een paar dagen later de boete binnenkreeg”, vertelt Keedwell aan de BBC. “Ik kon echt niet geloven dat ik te hard had gereden. Het heeft een simpel dagje uit wel goed verpest.” Meneer Keedwell bleef bij zijn standpunt dat hij zich aan de snelheidslimiet had gehouden.

Hij riep de hulp in van een video-expert. De expert zei tegen de rechtbank dat een auto op de tegenliggende weg de camera af liet gaan, of dat de camera niet werkte. De zaak ging drie jaar door, maar Keedwell verloor uiteindelijk het hoger beroep.

Door dit verlies ontvangt Keedwell de boete van 110 euro, maar uiteindelijk heeft de zaak hem omgerekend 33.000 euro gekost. “Ik word zo ziek van het systeem dat altijd de gewone burger benadeelt”, zegt Keedwell na de rechtszaak. “Ik heb spijt van hoeveel geld ik hierin heb gestoken, maar ik wilde gewoon gerechtigheid.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1