Connect with us

Auto Nieuws

Man verliest rijbewijs bij eerste ritje in nieuwe Porsche 911 Carrera

Published

on

Porsche-911_Carrera_4S-2019-rechtsvoor
Foto: Porsche

Een nieuwe eigenaar van een Porsche 911 Carrera S kreeg afgelopen weekend met een stel onverbiddelijke agenten te maken. Toen hij de eerste meters maakte in zijn 992, vorderden ze zijn rijbewijs in omdat hij te hard had gereden.

De prestaties van de langzaamste versie van de nieuwe Porsche 911, de Carrera S, zijn te hoog voor de Nederlandse wegen. Met 450 pk gaat de 911 Carrera S in 3,7 seconden naar de 100 km/u en hij stopt pas bij 308 km/u met accelereren. Als je niet oppast, ben je je rijbewijs kwijt.

Afgelopen weekend haalde een Nederlander zijn nieuwe Porsche 911 Carrera S op in Rotterdam. Op de A16 ging hij kijken hoe snel zijn nieuwe auto kon gaan. Wat hij niet zag, was dat vlak achter hem een Audi A6 van de politie reed. De meting van de agenten kwam uit op een snelheid van 180 km/u waar een snelheidslimiet van 100 km/u gold. De politie hield de man staande en hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Volgens het bericht van de politie Rotterdam op Facebook had de bestuurder van de Porsche 911 de auto slechts enkele uren daarvoor gekocht.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1