Connect with us

Auto Nieuws

Maserati presenteert supersnelle V8 Launch Edition van Levante Trofeo

Published

on

De 89e editie van de Autosalon van Genève nadert met rasse schreden. Ook Maserati laat zich uitvoerig zien tijdens de Europese autotentoonstelling, die van 7 tot en met 17 maart plaatsvindt in Zwitserland. In de hoofdrol bij Maserati staat dit jaar de V8 Launch Edition van de Levante Trofeo.

Van de Launch Edition van de Levante Trofeo zullen 100 exemplaren worden geproduceerd. De sportieve en luxueuze SUV is leverbaar in de exclusieve kleuren Blu Emozione Matte (blauw), Giallo Modenese (geel) of Rosso Magma (rood). Opvallend aan het interieur zijn de fraai beklede sportstoelen, terwijl de specifieke motorkap en ‘inserts’ van carbonfiber in bumpers en zijskirts opvallende kenmerken van het exterieur van de auto zijn.

Het interieur van de V8 Launch Edition van de Maserati Levante Trofeo

Twin Turbo V8

Met de 3,8-liter Twin Turbo V8 is de Levante Trofeo uitgevoerd met één van de sterkste motoren die Maserati ooit leverde in een productiemodel. De motor van de Levante Trofeo – die in 4,1 seconden van 0-100 km/h accelereert en een topsnelheid van 300 km/h benadert – sluit bovendien perfect aan bij het Q4 Intelligent All-Wheel Drive system.

Naast de V8 Launch Edition van de Levante Trofeo neemt Maserati alle 2019-modellen in GranLusso en GranSport-uitvoeringen mee naar de Autosalon van Genève. De Quattroporte S Q4 GranLusso en Levante S Q4 GranSport zijn bovendien geïndividualiseerd met Zegna PELLETESSUTA, een nieuw interieur dat zijn primeur beleeft in Zwitserland.

Maserati Quattroporte S Q4 GranLusso

Sportief karakter

Om het sportieve karakter van het merk nog eens extra te benadrukken, toont Maserati de GranTurismo MC (Maserati Corse) voor het eerst in de exclusieve tint Grigio Lava Matte en een interieur waarin veel carbonfiber is verwerkt. Als klap op de vuurpijl bewaart Maserati een verrassing tot aan de opening van de autotentoonstelling: een spectaculaire one-off die is gebouwd volgens de wensen van een specifieke klant.


Het geïndividualiseerde interieur van de
Quattroporte S Q4 GranLusso: Zegna PELLETESSUTA
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1