Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Maserati presenteert supersnelle V8 Launch Edition van Levante Trofeo

Gepubliceerd

op

De 89e editie van de Autosalon van Genève nadert met rasse schreden. Ook Maserati laat zich uitvoerig zien tijdens de Europese autotentoonstelling, die van 7 tot en met 17 maart plaatsvindt in Zwitserland. In de hoofdrol bij Maserati staat dit jaar de V8 Launch Edition van de Levante Trofeo.

Van de Launch Edition van de Levante Trofeo zullen 100 exemplaren worden geproduceerd. De sportieve en luxueuze SUV is leverbaar in de exclusieve kleuren Blu Emozione Matte (blauw), Giallo Modenese (geel) of Rosso Magma (rood). Opvallend aan het interieur zijn de fraai beklede sportstoelen, terwijl de specifieke motorkap en ‘inserts’ van carbonfiber in bumpers en zijskirts opvallende kenmerken van het exterieur van de auto zijn.

Het interieur van de V8 Launch Edition van de Maserati Levante Trofeo

Twin Turbo V8

Met de 3,8-liter Twin Turbo V8 is de Levante Trofeo uitgevoerd met één van de sterkste motoren die Maserati ooit leverde in een productiemodel. De motor van de Levante Trofeo – die in 4,1 seconden van 0-100 km/h accelereert en een topsnelheid van 300 km/h benadert – sluit bovendien perfect aan bij het Q4 Intelligent All-Wheel Drive system.

Naast de V8 Launch Edition van de Levante Trofeo neemt Maserati alle 2019-modellen in GranLusso en GranSport-uitvoeringen mee naar de Autosalon van Genève. De Quattroporte S Q4 GranLusso en Levante S Q4 GranSport zijn bovendien geïndividualiseerd met Zegna PELLETESSUTA, een nieuw interieur dat zijn primeur beleeft in Zwitserland.

Maserati Quattroporte S Q4 GranLusso

Sportief karakter

Om het sportieve karakter van het merk nog eens extra te benadrukken, toont Maserati de GranTurismo MC (Maserati Corse) voor het eerst in de exclusieve tint Grigio Lava Matte en een interieur waarin veel carbonfiber is verwerkt. Als klap op de vuurpijl bewaart Maserati een verrassing tot aan de opening van de autotentoonstelling: een spectaculaire one-off die is gebouwd volgens de wensen van een specifieke klant.


Het geïndividualiseerde interieur van de
Quattroporte S Q4 GranLusso: Zegna PELLETESSUTA
Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auto Nieuws

Alcoholslot en zwarte doos worden verplicht in Nederlandse auto’s

Gepubliceerd

op

Door

alcoholslot-auto-blazen
Foto: ANP

Autofabrikanten moeten alle auto’s die vanaf 2022 in Europa verkocht worden, voorzien van extra veiligheidsvoorzieningen, zoals een systeem dat waarschuwt wanneer de bestuurder zijn mobieltje gebruikt en een aansluiting voor een alcoholslot. Het Europees Parlement en de lidstaten hebben daarover dinsdagmiddag een akkoord bereikt.

De Europese Commissie verwacht dat door deze maatregelen tegen 2038 het jaarlijkse aantal van 25.000 verkeersdoden binnen Europa flink zal dalen en dat het aantal zwaargewonden met minimaal 140.000 terug wordt gedrongen. Volgens de Europese Commissie komt 90 procent van verkeersongelukken door fouten van automobilisten zelf.

Snelheidsassistent verplicht

Onder de veiligheidsmaatregelen vallen onder meer een snelheidsassistent, die de bestuurder aan de snelheidslimiet moet houden. Verder zien we een noodremsysteem, een achteruitrijcamera of parkeersensoren en een aansluiting voor een alcoholslot. 

Zwarte doos in de auto

De commissie wil ook dat er een ‘zwarte doos’ in de auto komt. Die moet de rijgegevens opslaan en die kan dan bij ongelukken worden gecheckt. Volgens de Europese Commissie zullen deze veranderingen net zoveel invloed hebben als het verplicht dragen van autogordels.

Verder Lezen

Auto Nieuws

McLaren onthult LEGO-Senna en is zwaarder dan het origineel

Gepubliceerd

op

Door

Foto: McLaren

McLaren en LEGO hebben een derde LEGO-auto gelanceerd. Na de eerdere versies van de P1 en de 720S, is er nu een van de McLaren Senna.

Van de P1 verscheen alleen een kleine versie, maar van de 720S zagen we een levensgroot exemplaar. Voor de LEGO-Senna is er nu een versie op ware grote.

470.000 steentjes

De LEGO Senna bestaat uit ongeveer 470.000 Legosteentjes. Het opbouwen van de LEGO-auto nam 5.000 uur in beslag en de auto weeg zo’n 1.700 kilo. Opvallend is dat dat 500 kilo meer is dan een echte Senna. De LEGO-720S bestaat overigens uit 200.000 steentjes minder dan de Senna.

Brullende V8 motor

Je kan helaas niet met de LEGO-Senna rijden, maar de verlichting van de auto doet het wel. Als je de auto start hoor je het geluid van een brullende V8 motor. Het geluid reageert zelfs op de mate waarin het gaspedaal wordt ingetrapt. De banden en de stoel zijn niet uit steentjes opgebouwd. Datzelfde geldt ook voor het stuurwiel.

Verder Lezen

Formule 1