Connect with us

Auto Nieuws

Max Verstappen krijgt voor GP van Frankrijk verbeterde Honda-motor

Published

on

max-verstappen-f1-baku-red-bull-racing
Foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Pierre Gasly zullen tijdens de GP van Frankrijk de beschikking krijgen over een nieuwe Honda-motor. Naast de motor-upgrade komt Red Bull zelf ook met een aantal verbeteringen. Dat meldt De Telegraaf afgelopen dinsdag.

De coureurs van Red Bull kunnen met de verbeterde Honda-motor op meer vermogen rekenen. De Japanse motorfabrikant kwam eerder dit seizoen, bij de GP van Azerbeidzjan, ook al met een update. Die update was vooral gericht op de betrouwbaarheid van de motor, waardoor de motor zeven races mee kan in plaats van zes.

Twee keer sanctievrij de motor vervangen

Teams mogen slechts twee keer per jaar sanctievrij de motor vervangen. Dat betekent dat Verstappen en zijn collega’s na het weekeinde in Frankrijk bij elke complete motor-vervanging een gridstraf krijgen. Tijdens de GP van Canada werd nog eens duidelijk hoe groot het verschil is tussen de Honda-motor en die van Ferrari en Mercedes. Ook het verschil met de vorige leverancier van Red Bull, Renault, lijkt niet meer zo groot.

helmut-marko-honda-red-bull-rb15
Dr. Helmut Marko in gesprek met de technisch directeur van Honda, Toyoharu Tanabe.

“Ik heb vertrouwen in het project”

“Ik heb vertrouwen in het project dat we zijn aangegaan met Honda”, zegt Verstappen erover. “We moeten gewoon hard blijven werken om onze prestaties te verbeteren en dan gaan we zien wat dat ons brengt in de komende races.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1