Connect with us

Auto Nieuws

Max Verstappen: ”Met onze snelheid hadden we geen podiumplek verdiend”

Published

on

max-verstappen-red-bull-lockup
Foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen eindigde in de tweede race van het seizoen op de vierde plaats, al kwam hij nog erg dichtbij een podiumplek. Charles Leclerc had namelijk met motorproblemen te kampen en zakte vanaf P1 tot P3. Drie rondes voor het einde naderde Verstappen de Monegask zelfs tot een aantal seconden.

De safetycar gooide uiteindelijk roet in het eten van Red Bull en Verstappen. Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo van Renault raakten van de baan, waardoor de safetycar de baan op kwam. ”Als dat niet was gebeurd hadden we Leclerc gepakt”, zegt Verstappen tegenover Ziggo Sport. ”Maar met onze snelheid hadden we vandaag geen podiumplek verdiend.”

”Ik had alleen maar overstuur”

Niet alleen de snelheid, maar ook de weersomstandigheden speelde een negatieve rol volgens Verstappen, waardoor hij niet het maximale uit de race en de auto wist te halen. ”Met deze wind was het heel lastig rijden. Ik had alleen maar overstuur. Daar verlies je wel seconden mee.”

max-verstappen-data-f1-bahrein

Derde in het kampioenschap

Historisch gezien was het resultaat van Verstappen niet heel slecht. De Limburger eindigde nooit zo hoog in Bahrein en daarnaast doet hij ook goede zaken in de strijd om het kampioenschap door twaalf punten bij te schrijven. ”De punten zijn goed ja, zeker met zo’n moeilijk weekend. Je wil altijd in de snelste auto rijden en winnen, maar we moeten ervoor zorgen dat we met Red Bull daar komen.”

Kan Verstappen wel meedoen om het podium in de volgende race in China? ”Ik weet het niet. ”Eerst terug naar huis en vanuit daar kijken we weer verder”, besluit de Nederlander.

max-verstappen-redbull-bahrein-f1
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1