Connect with us

Auto Nieuws

McLaren en Alonso gaan met deze bolide op jacht naar de ‘Triple Crown’

Published

on

indy-500-fernando-alonso-voorkant
Foto: McLaren Indy

McLaren heeft de auto gepresenteerd waarmee Fernando Alonso in mei deel gaat nemen aan de legendarische Indy 500. De Indy 500 is de laatste race die de Spanjaard moet winnen om de prestigieuze ‘Triple Crown of Motorsport’ te behalen.

Fernando Alonso heeft al de Grand Prix van Monaco en de 24 uur van Le Mans gewonnen. Om de Triple Crown aan zijn palmares toe te voegen moet hij ook de Indy 500 op zijn naam schrijven. Voor deze race gebruikt McLaren een vergelijkbare look als die van de Formule 1 wagen van het Britse automerk.

Startnummer #66

Fernando Alonso gaat in zijn McLaren met startnummer #66 zijn tweede poging wagen de race te winnen. De Indy 500 vindt plaats op 26 mei, maar de wagen van Alonso gaat al eerder richting Amerika voor de testdag op 24 april in Texas.

Reactie Fernando Alonso

”Het maakt me erg enthousiast dat we eindelijk de wagen kunnen onthullen waarmee ik met McLaren deelneem aan de Indy 500. Het team heeft er hard aan gewerkt om onze terugkeer op het iconische circuit mogelijk te maken. Ik vind het er fantastisch uitzien in de racekleuren van 2019. Ik heb mijn hoop gevestigd op het winnen van de race en daarmee de Triple Crown. Ik kijk ernaar uit om de fans in Amerika weer te zien”, besluit de Spanjaard tegenover Motorsport.

indy-500-fernando-alonso-linksachter
indy-500-fernando-alonso-zijkant
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1