Connect with us

Auto Nieuws

‘Mensen met donkere huidskleur minder snel herkend door zelfrijdende auto’s’

Published

on

camera-systeem-autonoom-rijden

Volgens het Amerikaanse bedrijf Georgia Tech worden voetgangers met een donkere huidskleur minder snel herkend door zelfrijdende auto’s. Dit is de conclusie na het testen van acht camerasystemen van zelfrijdende auto’s.

De cijfers van het onderzoek tonen aan dat mensen met een donkere huidskleur 5 procent minder vaak worden herkend dan mensen met een witte huidskleur. Gelukkig is er een logisch verklaring.

Verkeerde data

Gijs Dubbelman van de Technische Universiteit Eindhoven laat weten dat het niet ligt aan de camerasystemen, maar aan de software. Deze is gevoed met foto’s en data van mensen met een licht huidskleur. “Als je de data gebalanceerd invoert, zal je zien dat het verschil in herkenning verdwijnt. Het is dus geen fout van de techniek”, zo laat Dubbelman weten in gesprek met Eenvandaag.

Daarbij zijn de geteste camerasystemen prototypes die nog niet zijn ingebouwd in auto’s die nu al op de weg rijden. “Je mag aannemen dat fabrikanten de camerasystemen blootstellen aan data die beter in balans is, voor ze deze auto’s verkopen”, besluit Dubbelman.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1