Connect with us

Auto Nieuws

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC combinatie van design, kracht en intelligentie

Published

on

Sportief, stijlvol, intelligent en dynamisch. Het zijn de vier kernwoorden om de nieuwe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC te omschrijven. Daarnaast zijn het opvallende design en de intelligente MBUX-interieurassistent opvallende kenmerken van de vierdeurs Coupé van Mercedes.

Het exterieur van de nieuwe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC wordt getypeerd door een iconisch design met brede wielkasten en een sportief, slank silhouet. De portieren zonder frame leiden naar een hightech interieur waar kwaliteit, sportief design, elegantie en verfijnde details gecombineerd worden met volledig digitale displays.

De CLA 35 4MATIC is voorzien van het MBUX infotainmentsysteem met innovatieve spraakbediening, die met de woorden ‘Hey Mercedes’ geactiveerd wordt. MBUX herkent en begrijpt dankzij kunstmatige intelligentie nagenoeg alle verzoeken op het gebied van infotainment en voertuigbediening, ook wanneer ze indirect worden gesproken.

Krachtige turbomotor

De krachtige en soepele 2,0-liter viercilinder turbomotor levert een vermogen van 225 kW/306 pk. De vierwielaangedreven Mercedes accelereert in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u en koppelt zijn prestaties aan een veelzijdige rijervaring: van zeer sportief tot langeafstandscomfort.

‘Belichaming van lifestyle’

“Met zijn iconische design en soepele rijdynamiek is de nieuwe CLA 35 4MATIC een aantrekkelijk aanbod voor een jonge, actieve en lifestylebewuste doelgroep”, verklaart Tobias Moers, CEO van Mercedes-AMG GmbH. “Deze klanten hebben een duidelijk eisenpakket: ze verwachten een spannend design, onovertroffen prestaties en een inspirerend rijgedrag. De nieuwe CLA 35 4MATIC is de belichaming van deze lifestyle en maakt de instap in de fascinerende wereld van de AMG Driving Performance mogelijk.”

Werelddebuut

De nieuwe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC debuteert op het wereldtoneel tijdens de New York International Auto Show op 16 april 2019. De verkoopstart staat gepland voor 29 april 2019 en de introductie in West-Europa vindt plaats in augustus 2019.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1