Connect with us

Auto Nieuws

Mercedes-Benz presenteert de Concept GLB als nieuwste SUV

Published

on

Mercedes-Benz-GLB_Concept-2019-linksvoor
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz heeft voor de Motorshow van Shanghai de Concept GLB gepresenteerd, een voorbode op de nieuwe SUV van het Duitse automerk. De GLB wordt een nieuwe compacte SUV die tussen de nog te presenteren nieuwe GLA en de GLC komt te staan.

De Concept GLB Mercedes krijgt een sterk viercilinder benzine met 224 pk een een koppel van 350 Nm. De machine is gekoppeld aan een 8G-DCT transmissie, een automaat met acht verzetten en een dubbele koppeling. 4Matic-aandrijving is standaard en met Dynamic Select is het karakter van de auto aan te passen naar wens.

All-terrain banden van BF Goodrich

De Mercedes-Benz GLB is ruig aangekleed en is voorzien van een koffer op het dak en all-terrain banden van BF Goodrich. De SUV is 4,63 meter lang, 1,89 meter breed en 1,9 meter hoog. Om die reden is de GLB zeer ruim te noemen en biedt het plek aan zeven inzittenden, al is er wel nauwelijks ruimte voor volwassenen op de derde zitrij.

Interieur

Van binnen komt de Concept GLB vertrouwd over en dat heeft te maken met het feit dat het dashboard veel lijkt op de exemplaren die Mercedes-Benz in andere modellen van het merk schroeft. Ook keert de netjes afgewerkte leren bekleding terug in de nieuwste SUV van het merk.

Motorshow van Shanghai

Over vanaf prijzen en de start van een eventuele productie is nog niets bekendgemaakt. Het model is in ieder geval te zien op de Motorshow van Shanghai van 16 tot en met 25 april.

Mercedes-Benz-GLB_Concept-2019-bovenkant
Mercedes-Benz-GLB_Concept-2019-achterkant
Mercedes-Benz-GLB_Concept-2019-interieur
Mercedes-Benz-GLB_Concept-2019-rechtsachter
Mercedes-Benz-GLB_Concept-2019-voorkant
Mercedes-Benz-GLB_Concept-2019-zijkant
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1