Connect with us

Auto Nieuws

(Mobiele) flitsers, files en ongelukken nu ook in Google Maps

Published

on

Het is eindelijk zover. Google Maps heeft haar service uitgebreid met twee interessante features. Als eerste kan je nu zien hoe hard je rijdt. En als tweede kan je nu zien waar de flitspalen staan. Dit geldt voor Nederland en 39 andere landen.

Google zelf maakt officieel geen melding van de nieuwe handigheden, maar iedereen die de laatste versie heeft geïnstalleerd, kan gebruik maken van de nieuwe functies.

Flitsmeister zal niet heel blij zijn met deze update. Weggebruikers kunnen net als bij hun product aangeven waar (mobiele) flitsers staan. Dit gaat via het navigatiesysteem Waze dat in 2013 over werd genomen door Google. Hierin kunnen gebruikers bijvoorbeeld ook aangeven waar een ongeluk is gebeurd.

Melden alleen via Android

Techsite Techcrunch weet dat alleen Android-gebruikers melding kunnen maken van flitskasten en mobiele snelheidscameras. Informatie wordt zowel op iPhones en Android-toestellen live geupdatet. De snelheidslimiet wordt onderin het scherm weergegeven. De cameraposities verschijnen als icoontje op de route zelf.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1