Connect with us

Auto Nieuws

Nederland behoort tot veiligste verkeerslanden van Europese Unie

Published

on

Car-crash-total-loss

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je met je auto de weg opgaat in Roemenië, Bulgarije of Letland. Van alle EU-lidstaten hadden deze drie landen in 2018 het hoogste sterftecijfer. Nederland beschikte afgelopen jaar samen met het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Ierland over de veiligste wegen van de Europese Unie.

Uit een rapport van de Europese Commissie blijkt dat er vorig jaar in de EU wekelijks 500 mensen stierven in het verkeer. De gevaarlijkste wegen liggen in Roemenië met een dodental van 96 mensen per miljoen inwoners. Groot-Brittannië (ondanks de dreigende brexit nog altijd deel uitmakend van de Europese Unie) was in 2018 het veiligste land van de EU met ‘slechts’ 28 doden per miljoen inwoners.

‘Nauwelijks vooruitgang’

Zorgelijk is dat de daling van het aantal verkeersslachtoffers in 2018 nauwelijks terugliep. Met meer dan 25.000 geregistreerde doden op EU-wegen daalde het sterftecijfer met slechts één procent ten opzichte van 2017. “Dit is het vijfde achtereenvolgende jaar dat er nauwelijks vooruitgang is geboekt”, sprak Antonio Avenoso, hoofd van de Europese transportveiligheidsraad, zijn zorg uit over de verkeersveiligheid in de Europese Unie.

auto-ongeluk-premie-verzekering

‘Drank en drugs aanpakken’

Avenoso: “Gelukkig zijn er wel redenen om optimistisch te zijn voor de toekomst. EU-lidstaten gaan meer actie ondernemen door onder meer snelheidsovertredingen en rijden onder invloed van drank en drugs aan te pakken. Verder gaan ze ervoor zorgen dat kwetsbare weggebruikers in met name steden en gemeenten beter worden beschermd.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1