Connect with us

Auto Nieuws

Nederland wereldwijd schrikbarend hoog met benzineprijs

Published

on

benzine-station-pomp-diesel-auto
Foto: Pixabay

De gemiddelde benzineprijs voor een liter is wereldwijd 1 euro, maar er zijn wel enorme verschillen. In het Zuid-Amerikaanse Venezuela kost een liter benzine 1 cent in vergelijking tot Zimbabwe waar een liter benzine meer dan 3 euro kost. Nederland staat op de vijfde plaats met 1,84 euro.

Waarom zien we zulke hoge uitschieters naar boven en naar beneden? In Zimbabwe kampt men al jaren met hyperinflatie, waardoor de prijzen zich in een jaar tijd makkelijk kunnen vermenigvuldigen. Venezuela produceert zelf olie en doet nu alles, ondanks de sancties van Amerika, om nog een beetje geld binnen te krijgen.

82,80 euro voor 45 liter

In veel olieproducerende landen is de benzine goedkoop. In Koeweit bijvoorbeeld gooi je een tank van 45 liter voor 15 euro vol, terwijl in Nederland dezelfde tank benzine 82,80 euro kost. Boven Nederland staan alleen Zimbabwe, Hong Kong, Monaco en Noorwegen.

Stimuleren

De Noren hebben zelf genoeg olie, maar ze proberen in eigen land de transitie naar elektrisch rijden op vele manieren te stimuleren. Het is een maatregel die werkt, want nergens in de wereld rijden zoveel elektrische auto’s als in Noorwegen.

Wil je de hele tabel met de benzineprijzen zien? Klik hier voor het gehele overzicht.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1