Connect with us

Auto Nieuws

Nederlander voltooit wereldreis van 95.000 kilometer in elektrische auto

Published

on

Wiebe-Wakker-elektrische-auto-plugmein
Foto: YouTube Plug Me In

Nederlander Wiebe Wakker heeft de langste reis ter wereld met een elektrische auto zondagochtend voltooid in de Australische stad Sydney. Wiebe heeft 95.000 kilometer afgelegd door 33 landen om aandacht te vragen voor milieuvriendelijk rijden.

Wakker begon zijn reis drie jaar geleden in Houten en eindigde de reis in Australië. Zijn auto, een omgebouwde Volkswagen Golf Variant-stationwagon, heeft een actieradius van 200 kilometer. De auto verbruikte 17 megawatt uur elektriciteit. Dit zou normaal 2355 euro hebben gekost, maar Wiebe redde het dankzij alle steun die hem werd geboden met slechts 300 euro.

Afhankelijk van locals

Wakker was afhankelijk van de hulp van mensen die hij in de loop van zijn reis tegenkwam en hem de energie cadeau deden. Op die manier heeft hij de tocht kunnen afmaken. Omstanders en voorbijgangers hielpen hem ook met reparaties aan de auto. Had Wakker de reis met benzine gemaakt, dan had dat hem 6785 liter gekost.

Aan het einde van zijn reis werd Wakker in Sydney door een optocht van 50 elektrische auto’s en twee helikopters ontvangen. Hij is in totaal 1119 dagen onderweg geweest van Nederland naar Australië.

Niet de nieuwe recordhouder

Het vorige record van 22.000 kilometer met een elektrische auto heeft hij zwaar overtroffen, maar hij wordt niet de nieuwe recordhouder. ”Er is te veel omgebouwd aan mijn auto. En ik heb langer dan twee weken achter elkaar stilgestaan”, vertelde Wakker aan het AD. ”Toch ben ik ben heel dankbaar voor alle hulp. Het heeft me gevormd als persoon”, besluit Wakker.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1