Connect with us

Auto Nieuws

Nederlandse dames strijden om gratis plek in Formule 1 voor vrouwen

Published

on

Shirley-van-der-Lof-formule-3
Wikimedia Commons

Komend seizoen komt er een nieuwe raceklasse bij, de Formule W. Het is de vrouwelijke versie van de Formule 1. Op dit moment zijn er maar liefst vier Nederlandse vrouwen in de race voor een stoeltje; Stéphane Kox, Beitske Visser, Milou Mets en Shirley van der Lof.

Op dit moment zijn er nog maar 28 dames over die deel gaan nemen aan de laatste kwalificatieronde. Deze wordt eind maart over vier dagen gehouden op een circuit in Spanje. De 32-jarige Shirley van der Lof hoopt op één van de beschikbare stoeltjes.

Mocht Van der Lof het stoeltje krijgen dan zal ze deelnemen aan het kampioenschap dat bestaat uit zes races. Deze wedstrijden worden afgewerkt in het voorprogramma van de DTM die van start gaat in mei. De inzet van het kampioenschap is een prijzenpot van 1,5 miljoen dollar, waarvan een derde naar de uiteindelijke kampioen gaat.

Opmerkelijk is dat de dames gratis deelnemen en dus geen geld hoeven mee te nemen voor een stoeltje. “Dit is wel uniek, dat je dus gratis mee mag racen én ook nog prijzengeld krijgt. Wat jammer dat het nu pas is opgericht”, zo laat ze weten in gesprek met Hoetink van De Telegraaf.

“Iedereen noemt het de Formule 1 voor vrouwen, maar zo zie ik het niet. Het is meer een platform om vrouwen te laten zien dat je als vrouw ook kunt racen. Dat dit normaal is. Dat er ook vrouwelijke monteurs komen en engineers, vrouwelijke teammanagers. Maar ook meisjes van een jaar of zeven á acht die gaan denken: ‘Ik ga karten. Waarom zou ik gaan paardrijden of hockeyen?’.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1