Connect with us

Auto Nieuws

Nederlandse personenauto’s zijn gemiddeld elf jaar oud en grijs

Published

on

Mercedes-Benz-CLS-2019-grijs-rechtsvoor

Auto’s in Nederland zijn gemiddeld 11 jaar oud. Grijs is de meestvoorkomende kleur. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2009 was een auto in Nederland gemiddeld negen jaar oud. Grijs was toen ook al de populairste kleur.

Volgens het CBS is op dit moment gemiddeld één op de drie auto’s grijs. Na grijs, sinds 2005 de nummer één kleur in Nederland, kiezen consumenten en bedrijven het vaakst voor blauw of zwart. Rode en groene auto’s komen het minst vaak voor op Nederlandse wegen. In 2003 was 14 procent van de auto’s groen. Vorig jaar was dat vier procent. De rode auto’s daalden qua percentage van 19 in 2003 naar 7 in 2018.

Het aantal auto’s nam volgens het CBS vorig jaar verder toe. Begin dit jaar waren er in Nederland 12,7 miljoen. Dat is 227.000 meer ten opzichte van een jaar daarvoor.

8,5 miljoen personenauto’s

Twee derde van het totaal betreft personenauto’s. Het aantal personenauto’s is nu ruim 8,5 miljoen auto’s, een stijging van twee procent. 88 procent van deze personenauto’s waren in handen van een particulier.

Groei van drie procent

Het Nederlandse bedrijfsmotorvoertuigenpark is in één jaar tijd met drie procent gegroeid naar 1,1 miljoen voertuigen op 1 januari 2019. Hiervan vormen bestelauto’s met 900 duizend voertuigen de grootste groep (81 procent).

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1