Connect with us

Auto Nieuws

Nieuw verkeerslicht springt altijd op rood voor snelheidsduivels

Published

on

verkeerslicht-rood-oranje-boete-snelheidsduivels
Foto: Pixabay

Wat te doen tegen snelheidsduivels? In Vlaanderen hebben ze daar iets op bedacht. Een verkeerslicht dat alleen op rood springt voor mensen die te hard rijden. Wie te hard rijdt is dan niet eerder, maar later op de plaats van bestemming.

De gemeente Bree wil hardrijders bestrijden door mobiele verkeerslichten te plaatsen. Eerst wordt de hardrijder met een smiley-bord geconfronteerd en even later springt verderop een verkeerslicht op rood. De tijdwinst die een snelheidsduivel behaalt wordt zo teniet gedaan door de tijd die de bestuurder verliest voor het wachten bij het rode licht.

Twee boetes op de mat

Achter het rode licht staat ook nog een flitser, zodat bestuurders die het rode licht negeren thuis een boete ontvangen voor het door rood rijden en de snelheidsovertreding. Automobilisten die zich aan de maximumsnelheid houden krijgen sneller een groen licht. Het nadeel is dat wie vlak achter de snelheidsduivel rijdt, ook moet wachten voor het rode licht.

Psychologisch effect

Het verkeerslicht zal vooral een psychologisch effect hebben, vinden Vlaamse verkeersdeskundigen. En dat werkt volgens hen beter als corrigerend middel dan alleen een verkeersboete. De deskundigen denken ook dat er een deel van schaamte bij komt kijken. De overtreder staat als schuldige vooraan bij het rode licht met boze wachtende medeweggebruikers achter hem.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1